Wereldlichtjesdag

Op de tweede zondag van december worden alle overleden kinderen over de hele wereld herdacht tijdens Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur gaan wereldwijd kaarsjes branden om hen te herdenken, om hen bij naam te noemen, om licht en warmte over te brengen op degene die hen zo missen, om elkaar te laten weten dat we er altijd zullen zijn.

In Waspik wordt deze herdenking gehouden op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan bij het Monument voor het Overleden Kind. Met gedichten, teksten, muziek, licht en stilte willen we met elkaar stilstaan bij alle kinderen, ook volwassen, die zijn overleden al vóór, tijdens of vlak na de geboorte, door ziekte, ongeval, zinloos geweld, maar ook door rampen, hongersnood, oorlog.
Wilt u een kind met naam genoemd hebben, wilt u zelf een bijdrage leveren met een gedicht of tekst, wilt u op enig andere manier betrokken zijn of heeft u een goed idee, neem dan aub contact met mij op via yvonnesevers@kpnmail.nl

Samenkomst is om 18.45 uur, de herdenking heeft een open karakter, dus iedereen is van harte welkom. Neemt u wel de weersomstandigheden in acht, de bijeenkomst is buiten, wilt u zitten, neemt u dan een stoeltje mee.
Kunt u niet aanwezig zijn, wilt u dan thuis een kaars opsteken met uw eigen intentie voor deze kinderen, die we nooit mogen vergeten en voor altijd in het licht zetten.

WERELDLICHTJESDAG

Voor mij een bijzondere ervaring om deze herdenking te organiseren en inhoud te geven, nog waardevoller zijn enkele reacties die ik heb mogen ontvangen:

Langs deze weg enorm bedankt voor het mooie samenzijn op de Begraafplaats tijdens Wereldlichtjesdag. Dank dat jij dit wilt en kunt organiseren, het was geweldig! Voor jou steken we een kaarsje op, je hebt het verdient.

Onze complimenten voor de prachtige herdenking. Voor alle mensen die een dierbare verloren hebben is december een moeilijke maand. Deze herdenking heeft ons en ik denk velen met ons, goed gedaan. Hiervoor onze hartelijke dank.

Ik wil je bedanken voor de mooie bijeenkomst vanavond, het gaf een erg fijn gevoel om zo met z’n allen stil te staan bij het gemis van zoveel kindjes. De begraafplaats was prachtig verlicht met alle kaarsen en de muziek was mooi gekozen. Bedankt dat je ook onze Ties* in het licht hebt gezet. Het heeft mij echt geraakt……

Mag ik je hartelijk danken voor dit geweldige initiatief. Gezien de belangstelling, denk ik dat je hier veel mensen een groot plezier mee hebt gedaan.

Bij deze wil ik je hartelijk bedanken en ook iedereen die hieraan heeft meegewerkt, het was erg mooi en voor ons ook emotioneel, maar het horen van hun namen gaf ook een blij gevoel, dat ze er nog bij horen!!

Wilt u een reactie plaatsen stuur deze dan via het contact formulier die op de contact pagina staat.